Prevenció Látáscentrum

Allergiás panaszok

Allergiás panaszok – Mit tehetünk ellene?

Az allergia egyre több embert érintő egészségügyi probléma, amely különféle tünetek megjelenésével nehezíti meg a mindennapokat. Legyen szó szénanátháról, ételallergiáról, vagy bármely más típusú allergiáról, fontos tudnunk, hogyan kezeljük hatékonyan ezeket a panaszokat.

Az allergiás reakciók alapvetően az immunrendszer túlzott válaszreakciói, amelyek akkor következnek be, amikor a szervezet ártalmatlannak tűnő anyagokkal (allergénekkel) kerül kapcsolatba. A leggyakoribb tünetek közé tartozik az orrfolyás, tüsszögés, bőrviszketés és szemirritáció.

A kezelés első lépése az allergén felismerése. Ezt követően érdemes kiküszöbölni vagy minimalizálni az allergének jelenlétét otthonunkban és környezetünkben. Használhatunk levegőtisztítókat, antiallergén ágyneműt, és gondoskodhatunk a rendszeres takarításról.

Gyógyszeres kezelések, mint az antihisztaminok, kortikoszteroidok és leukotrién-receptor antagonista is rendelkezésre állnak, amelyek segíthetnek az allergiás tünetek enyhítésében. Azonban minden gyógyszeres kezelést orvosi javaslatra kell alkalmazni.

A súlyosabb esetekben immunterápia is szóba jöhet, amely hosszú távú megoldást nyújthat az allergiás reakciók kezelésére. Ez a folyamat lassan, de fokozatosan szoktatja hozzá a szervezetet az allergénekhez, csökkentve a reakciók súlyosságát.

Allergiás panaszok esetén mindig kérjünk szakértői tanácsot, hogy a legmegfelelőbb kezelést választhassuk. Ne hagyjuk, hogy az allergia árnyékolja be napjainkat!

Hívjon minket!

+36 70 943 7880
Hétfő - Péntek
08-20 óráig

Júniusi akciónk

20% kedvezmény

Önnek lehetősége van most
20% kedvezményre optometristák
által végzett szemüvegrendelés, kontaktlencse vizsgálat és betanítás, valamint Colorlite színlátás vizsgálat árából. 

20 % kedvezmény júniusban

Júniusi hónapban 20% kedvezményt biztosítunk Dr. Csobay Ildikó csütörtöki rendelésén az általános szemvizsgálat árából.