Prevenció Látáscentrum

Könnycsatorna átmosása felnőttnél

A könnycsatorna átmosása (vagy könnyvezeték-átmosás) egy orvosi eljárás, amely során az orvos átjárja a könnyvezetéket, hogy megszüntesse az esetleges elzáródásokat vagy eltávolítsa a dugulást okozó anyagokat.

Az eljárást általában helyi érzéstelenítésben végzik, és az orvos egy vékony szondát vezet a könnyvezetékbe a könnycsatorna alsó részéből. A szonda segítségével az orvos eltávolíthatja a dugulást okozó anyagokat vagy az elzáródásokat, és így a könnyek ismét szabadon áramolhatnak a könnyvezetéken keresztül.

A könnycsatorna átmosása akkor alkalmazható, ha a betegnél fennáll a könnyvezeték elzáródásának vagy dugulásának valószínűsége, ami a következő tünetekkel járhat: szemirritáció, könnyezés, szemfájdalom vagy szemgyulladás. Az orvos általában csak akkor javasolja ezt az eljárást, ha más kezelési lehetőségek nem vezetnek eredményre.

Fontos megjegyezni, hogy a könnyvezeték-átmosás egy biztonságos és hatékony eljárás, de mint minden orvosi beavatkozás, kockázatokkal járhat. Ezért mindig előzetes vizsgálat és konzultáció után végezzük.

Hívjon minket!

+36 70 943 7880
Hétfő - Péntek
08-20 óráig

Júniusi akciónk

20% kedvezmény

Önnek lehetősége van most
20% kedvezményre optometristák
által végzett szemüvegrendelés, kontaktlencse vizsgálat és betanítás, valamint Colorlite színlátás vizsgálat árából. 

20 % kedvezmény júniusban

Júniusi hónapban 20% kedvezményt biztosítunk Dr. Csobay Ildikó csütörtöki rendelésén az általános szemvizsgálat árából.